Svarbi informacija pacientams

Nuo 2024 m. sausio 13 d. ŠEŠTADIENIAIS nuo 8:00 iki 12:00 val. budinčio šeimos (vidaus ligų, vaikų ligų) gydytojo ir odontologo paslaugos ūmiai susirgusiems pacientams bus teikiamos VšĮ Naujosios Vilnios poliklinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, tel.: +370 5 2606860. Naujininkų ir Salininkų klinikos šeštadieniais nedirbs.

vlk_logoValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) informuoja, kad didžioji dalis nupirktų klubo ir kelio sąnarių endoprotezų jau yra pakeliui į gydymo įstaigas. Vieni endoprotezai jau pasiekė jas, kiti bus pristatyti kitą savaitę, o likusieji – liepos mėnesio pabaigoje. Juos gavusios įstaigos galės sėkmingai planuoti reikiamas operacijas, pacientų gydymą. Kai kurios iš jų jau gali tai daryti ir dabar.

Dėl to sumažės eilės, kuriose žmonės laukia šių endoprotezų, norėdami palengvinti savo judėjimą. 



 

Kelių ir klubo sąnarių endoprotezams pirkti VLK buvo paskelbusi tarptautinį viešųjų pirkimų konkursą, jau yra pasirašytos sutartys su atskirų dalių konkurso laimėtojais.

 

Su tais endoprotezų tiekėjais, kurie jau yra pasirašę sutartis, VLK yra tvirtai sutarusi, kad kelio ir klubo endoprotezai gydymo įstaigas pasiektų kuo greičiau, nelaukiant sutartyje numatyto 30 dienų termino. Žmonėms šios judėjimą palengvinančios priemonės yra labai reikalingos, todėl nereikėtų jų versti ilgai laukti. Taigi VLK ir tiekėjai deda pastangas, kad žmonės galėtų kuo greičiau jais realiai naudotis.

 

Tuo tarpu atsakingi VLK specialistai informuoja žmones, kurie šių endoprotezų laukia eilėje, kad jie jau yra nupirkti. Informacija jiems siunčiama registruotu pranešimu nurodytos gyvenamosios vietos adresu. Taigi žmonės gali kreiptis į gydymo įstaigas, gydytojus ir tartis dėl reikalingos operacijos. 

Iš viso nupirkti beveik 6 tūkst. kelio ir klubų endoprotezų. Jie paskirstomi visoms 22 gydymo įstaigoms Lietuvoje, atliekančioms klubo ir kelio sąnario endoprotezavimo operacijas.

VLK taip pat atkreipia dėmesį, kad pacientai, norintys, jog endoprotezavimo operacija būtų atlikta greičiau, gali pasirinkti gydymo įstaigą, kurioje eilė šioms operacijoms yra mažesnė.

 

Informacija apie eiles yra nuolat atnaujinama ir skelbiama VLK interneto svetainėje www.vlk.lt skiltyje „Sąnarių endoprotezavimas“. Taigi pacientai gali keisti savo prašymuose nurodytas gydymo įstaigas, kuriose pageidauja atlikti reikiamą operaciją.

Kontaktai žiniasklaidai:

Lina Bušinskaitė

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Ryšių su visuomene skyriaus vedėja

Tel. (8 5) 236 4105, mob. tel. 8 687 41445,
El. paštas Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Registracija pas gydytoją - esveikata.lt

GYDYTOJŲ DARBO GRAFIKAI
DARBO LAIKAS
I-V – 7.00–20.00
VI  – 8.00–12.00

Šeštadieniais budintis šeimos gydytojas ir odontologas dirba Naujosios Vilnios klinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, Vilnius. Naujininkų ir Salininkų klinikos
šeštadieniais nedirba.

Užpildykite klausimyną apie polikliniką



thank10
Aukštyn