Svarbi informacija pacientams

Nuo 2024 m. sausio 13 d. ŠEŠTADIENIAIS nuo 8:00 iki 12:00 val. budinčio šeimos (vidaus ligų, vaikų ligų) gydytojo ir odontologo paslaugos ūmiai susirgusiems pacientams bus teikiamos VšĮ Naujosios Vilnios poliklinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, tel.: +370 5 2606860. Naujininkų ir Salininkų klinikos šeštadieniais nedirbs.

Vitamino D tyrimas – 9,99 eurai

Tirotropino (TTH, TSH) nustatymas imunofermentiniu metodu – 10,81 eurai

Laisvo tiroksino (LT4, FT4) nustatymas imunofermentiniu metodu – 12,70 eurai

Nemokami ir anonimiški greitieji ŽIV tyrimai kapiliariniame kraujyje (kreiptis į 218 kabinetą)

Naujosios Vilnios gyventojams trumpai pristatome kiekvieną iš šių tyrimų.

Ką reikia daryti norint sužinoti, ar vitamino D kiekis Jūsų organizme yra pakankamas? Jums reikia tik nuvykti pas savo šeimos gydytoją ar vaikų ligų gydytoją. Jis Jums paskirs vitamino D tyrimą, kuris atliekamas paimant kraują iš Jūsų venos. Tai nesudėtinga procedūra. Jums patogiu laiku atvyksite pas savo šeimos ar vaikų ligų gydytoją, kuris paaiškins tyrimo rezultatus ir paskirs vartoti vitaminą D (kiek tiksliai jo vartoti gali paskirti tik gydytojas). Rekomenduojame savarankiškai nevartoti vitamino D, nes rizikuojate perdozuoti ir pakenkti savo kepenims.

Kaip suprasti, kad Jums trūksta vitamino D?

Jei Jūs turite antsvorio, didelė tikimybė, kad Jums gali trūkti vitamino D. Kodėl? Vitaminas D yra riebaluose tirpstantis vitaminas. Kuomet Jūsų organizme yra didelis kiekis riebalų, vitamino D koncentracija natūraliai sumažėja. Antsvorį turintiems žmonėms rekomenduojama vitamino D vartoti papildomai.

Praleidžiate pernelyg mažai laiko lauke. Tyrimais nustatyta, kad 80-90 procentų vitamino D pasigamina būnant saulėje. Kadangi Lietuvos gyventojai nelepinami saulės spinduliais, didelė tikimybė, kad Jūsų organizmas šio vitamino negamina pakankamai.

Be aiškios priežasties apima liūdesys, bloga nuotaika. Nustatyta, kad vitaminas D didina serotonino kiekį kraujyje. Serotoninas, - taip vadinamasis laimės hormonas. Didesnė vitamino D koncentracija daro įtaką geresnei Jūsų savijautai.

Jums prakaituoja galva. Esant vitamino D trūkumui, net ramiai ilsintis ar miegant prakaituoja galva. Tai varginanti ir nemaloni būsena, kurios galite išvengti vartodami vitaminą D papildomai.

Jums yra 50 ir daugiau metų. Organizmui senstant, mūsų organizmas nebegamina tokio kiekio vitamino D, kaip ankstesniuose metuose, todėl būtina papildyti jo atsargas. 

Rytais Jums skauda raumenis, vargina “sustingę” sąnariai. Šie požymiai būdingi tamsiuoju metų periodu - rudenį ir žiemą.

 

Kodėl tai pavojinga? Mažiems vaikams didėja rachito grėsmė. Suaugusiems vitamino D trūkumas taip pat pavojingas, nes rizikuojama susirgti osteoporoze. Taip pat yra nustatytas tiesioginis ryšys tarp vitamino D trūkumo ir II tipo diabeto bei širdies ligų. Nedelskite, nes vitamino D tyrimas dabar ypač patrauklia kaina - tik 9,99 eurai.

Pacientų patogumui pristatome 2 naujus skydliaukės hormonų tirotropino (TTH, TSH) ir laisvo tiroksino (LT4, FT4) nustatymo tyrimus. 

Kuo svarbūs skydliaukės hormonų tyrimai? Pagal šių tyrimų rezultatus vertinama skydliaukės funkcija, skiriamas ir koreguojamas gydymas. Skydliaukės ligos yra gana dažnos, tačiau neretai per vėlai diagnozuojamos. Profilaktiškai šiuos tyrimus vertėtų atlikti visiems, kuriuos vargina greitas nuovargis, bendras silpnumas, padidėjęs mieguistumas, širdies ritmo sutrikimai, padidėjęs prakaitavimas, odos sausumas, plaukų slinkimas, mėnesinių ciklo sutrikimai, nevaisingumas.

Trečioji nauja tyrimų grupė - nemokami ir anonimiški greitieji ŽIV tyrimus kapiliariniame kraujyje (kreiptis į 218 kabinetą). Jūs kviečiami tiesiog atvykti nurodytą kabinetą, kur Jums bus atlikti šie tyrimai.

Mūsų laboratorijoje atliekami aukščiausios kokybės tyrimai. Maloniai kviečiame atvykti visus Naujosios Vilnios gyventojus ir atlikti aktualiausius tyrimus. Nes…nieko nėra svarbiau už Jūsų sveikatą!

Registracija pas gydytoją - esveikata.lt

GYDYTOJŲ DARBO GRAFIKAI
DARBO LAIKAS
I-V – 7.00–20.00
VI  – 8.00–12.00

Šeštadieniais budintis šeimos gydytojas ir odontologas dirba Naujosios Vilnios klinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, Vilnius. Naujininkų ir Salininkų klinikos
šeštadieniais nedirba.

Užpildykite klausimyną apie polikliniką



thank10
Aukštyn