Svarbi informacija pacientams

Nuo 2024 m. sausio 13 d. ŠEŠTADIENIAIS nuo 8:00 iki 12:00 val. budinčio šeimos (vidaus ligų, vaikų ligų) gydytojo ir odontologo paslaugos ūmiai susirgusiems pacientams bus teikiamos VšĮ Naujosios Vilnios poliklinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, tel.: +370 5 2606860. Naujininkų ir Salininkų klinikos šeštadieniais nedirbs.

image001
Primename, kad kiekvienais metais iki rugsėjo 15 d. mokiniai turi mokyklai pateikti informaciją apie profilaktinio savo sveikatos patikrinimo rezultatus. Kviečiame tėvelius pasirūpinti vaikų sveikatos profilaktika dabar, o ne rudenį, kai mokyklos administracija paprašys pateikti Vaiko sveikatos pažymėjimą ir pas gydytojus susidarys laukiančių tėvelių bei vaikų eilės.

„Vaikų sveikata rūpintis reikia nuolat ir ją profilaktiškai tikrinti kasmet, o sveikatos pažymėjimas – tai tik profilaktinio patikrinimo išvada, – pabrėžia Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos departamento Visuomenės sveikatos priežiūros skyriaus vedėja  dr. Rita Sketerskiene. – Profilaktiniai tikrinimai ne tik padės laiku nustatyti ir išgydyti negalavimus ar sveikatos sutrikimus, bet ir suteiks puikią galimybę aptarti su savo šeimos gydytoju pagrindinius ligų prevencijos bei sveiko gyvenimo būdo ugdymo principus“. Pasak R. Sketerskienės, sveikatą pasitikrinti būtina kiekvienais metais, nelaukiant, kol paragins klasės auklėtoja.

 

Profilaktiškai tikrintis sveikatą turi visi vaikai  iki 18 metų. Per profilaktinį sveikatos patikrinimą šeimos gydytojas ar gydytojas pediatras įvertina vaiko sveikatos būklę. Prireikus pacientas siunčiamas konsultuotis pas gydytojus specialistus ir/ar atliekami papildomi reikalingi tyrimai.

 

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad šeimos gydytojas turi pateikti rekomendacijų, jei mokinys turi sveikatos sutrikimų dėl fizinio krūvio, mitybos, regos, vengtinų alergenų ir kt. taip pat gydytojas turi nurodyti savo kontaktus, telefono numerius, kuriais būtų galima susisiekti iškilus neaiškumams.

 

Profilaktiškai vaiko sveikatą tikrinti turėtų gydytojas, prie kurio vaikas yra prirašytas. Apžiūros rezultatus gydytojas pažymi sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintoje Vaiko sveikatos pažymėjimo formoje. Šis dokumentas kiekvienais metais iki rugsėjo 15 d. privalo būti pateiktas švietimo įstaigai, kurioje vaikas mokosi, taip pat tokią pat pažymą turi pristatyti ir ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankantys vaikai.  Pažymėjimas galioja vienerius metus. Jo duomenys naudojami bendrai šalies vaikų sveikatos stebėsenai ir analizei.

 

Už rekomendacijų, kurias nurodo Vaiko sveikatos pažymėjimą išrašantis šeimos gydytojas ar pediatras, laikymąsi atsako pats vaikas, jo tėvai ar globėjai, o mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistas padės užtikrinti šių rekomendacijų įgyvendinimą švietimo įstaigoje.

 

Sveikatos apsaugos ministerija papildomai informuoja, kad šiuo metu rengiami reikalingi teisės aktų projektai, kuriais atsisakoma reikalavimo vykstant vaikui į stovyklą turėti specialiąją sveikatos pažymą  „Medicininę pažymą, vaikui vykstančiam į stovyklą“ (forma 079/a). Užteks pristatyti tą pačią pažymą ar jos kopiją, kurią vaikas kasmet pristato į mokyklą. 

SAM Ryšių su visuomene skyrius
Natalja Keturkienė
Registracija pas gydytoją - esveikata.lt

GYDYTOJŲ DARBO GRAFIKAI
DARBO LAIKAS
I-V – 7.00–20.00
VI  – 8.00–12.00

Šeštadieniais budintis šeimos gydytojas ir odontologas dirba Naujosios Vilnios klinikoje,
adresu V. Sirokomlės g. 8, Vilnius. Naujininkų ir Salininkų klinikos
šeštadieniais nedirba.

Užpildykite klausimyną apie polikliniką



thank10
Aukštyn